ELADÓ CSALÁDI HÁZAK BUDAPESTEN:
HOL ÉS MILYEN ELADÓ CSALÁDI HÁZAKAT TALÁLUNK BUDAPESTEN?

 


elado_csaladi_hazak_budapest

Portálunk munkatársai áttekintették a budapesti eladó házak kínálatát. A hirdetéeket megvizsgálva több összehasonlítást tettek az egyes kerületek eladó családi ház kínálata vonatkozásában. Elemeztük a II., III., XVI., XVII. és XVIII. kerület eladó házait, összehasonlíttottunk közel ugyanolyan paraméterű eladó házakat a különböző kerületekben. Tapasztalatainkat cikkünkben foglaljuk össze. Az esetlegesen Budapesttel, Budapesti házvásárlás lehetőségével csak most ismerkedők számára a potenciális kerületekről rövid ismertetőt készítettünk. Cikkünk első részében a budapesti eladó ház piacát általánosságban vizsgáljuk meg, illetve a III. kerületi tapasztalatainkat osztjuk meg olvasóinkkal. A második részben a XVI. kerületi, a hármadik és negyedikben pedig a XVII. és XVIII. kerületi viszonyokról írunk, végül a II. kerületet vesszük górcső alá.


Eladó családi házak Budapest III. kerület (Óbuda) >>>
Eladó családi ház Budapest XVI. kerületben >>>
Eladó családi házak Budapest XVII. kerületben >>>
Eladó családi házak Budapest XVIII. kerületben >>>
Eladó családi házak Budapest II. kerületben >>>

A budapesti ingatlanhirdetéseket áttekintve arra a megállapításra juthatunk, hogy Pesten jóval nagyobb számban kínálnak házakat eladásra, mint Budán, amit persze a két terület nagysága közti különbség megfelelően indokol. Az apróhirdetések száma útmutatást adhat abban a kérdésben, mely kerületekre jellemzőek a családi házak, s hol egyáltalán nem, amit azért érdemes megfigyelnünk, mivel hatalmas különbségek mutatkoznak a kerületek közt ebben a tekintetben.


Ennek alapján a Budapest Belvárosban, Terézvárosban és Erzsébetvárosban (V., VI., VII. kerületek) gyakorlatilag egyáltalán nem lehet eladó családi házakhoz jutni, s a Dunától kicsit jobban eltávolodó Budapest Józsefvárosban és Ferencvárosban (VIII., IX. kerületek) szintén alig találhatunk eladó családi házakat. Feltűnően alacsony az eladó családi házak száma továbbá a Budapest Belvárosát északról határoló XIII. kerületben, valamint az azzal átellenben fekvő budapesti Várkerületben (I. kerület), mely az egyetlen budai kerület, ahol igen nehéz ilyen ingatlanhoz jutni. Azt figyelhetjük meg tehát, hogy az V. kerület közvetlen közelében fekvő budapesti városrészek azok, ahol nemigen találhatunk családi házakat, attól eltávolodva egyre több és több lehetősége van az ingatlant vásárolni kívánó embernek.


Budapest másik végletét a III., a XVI., a XVII. és a XVIII. kerületek jelentik melyek területén nagyon nagy számban találhatunk eladó családi házakat. Óbuda-Békásmegyer, a többek közt Cinkotát is magába foglaló XVI. kerület, Rákosmente és Pestszentlőrinc-Pestszentimre Budapest legnagyobb kerületei közé tartoznak, a budai III. kerületet leszámítva mind messze fekszenek a város központjától, s a Budapesthez későn csatolt, kertvárosi jellegű városrészek alkotják őket, ez indokolhatja a családi házak magas számát. Ezek mellett a többek közt a Rózsadombot is magába foglaló II. kerületre, Budafok-Tétényre (XXII. kerület), Pesterzsébetre (XX. kerület) valamint a Pestújhely, Újpalota és Rákospalota egyesítéséből létrejött XV. kerületre jellemző a nagyszámú értékesítésre kínált családi ház. A következőkben részletesen bemutatjuk ezeket a kerületeket, és feltárjuk az ingatlankínálat közti különbségeket.

 

ELADÓ CSALÁDI HÁZAK BUDAPEST III. KERÜLETÉBEN Óbuda-Békásmegyer Budapest történetének egyik legfontosabb területe, hiszen itt találhatóak Aquincum romjai, amely a római Alsó-Pannónia központja volt. Aquincum fejlett katonai és polgári negyeddel rendelkezett, továbbá fürdő, vízvezeték és amfiteátrum is gazdagította a település környezetét. A mai Óbuda-Békásmegyernek Aquincum csupán nagyon kicsiny része, mellette számtalan más városrész alkotja területét. A kerület nyugati része a Budai-hegységben és a Pilisben fekszik, míg keleten a Duna melletti sík területek találhatóak. A kerület központjában a Flórián tér áll, ahol a kerületen átfutó 1-es villamos is megáll, mely a Hungária körúton és a Lágymányosi hídon keresztül jut vissza Dél-Budára. A budapesti kerületnek saját TV-csatornája és több helyi médiuma is van. A kerületben igen jó az iskolarendszer, itt található a nagy múltú Árpád Gimnázium, ahol olyan tanárok tanítottak, mint a nemzetközileg is elismert akadémikus Marót Károly. Szintén ebben a budapesti kerületben található az egykori római zenészlányról elnevezett zeneiskola, az Aelia Sabina Zeneiskola is.


Óbuda-Békásmegyer Budapest történetének egyik legfontosabb területe, hiszen itt találhatóak Aquincum romjai, amely a római Alsó-Pannónia központja volt. Aquincum fejlett katonai és polgári negyeddel rendelkezett, továbbá fürdő, vízvezeték és amfiteátrum is gazdagította a település környezetét. A mai Óbuda-Békásmegyernek Aquincum csupán nagyon kicsiny része, mellette számtalan más városrész alkotja területét. A kerület nyugati része a Budai-hegységben és a Pilisben fekszik, míg keleten a Duna melletti sík területek találhatóak. A kerület központjában a Flórián tér áll, ahol a kerületen átfutó 1-es villamos is megáll, mely a Hungária körúton és a Lágymányosi hídon keresztül jut vissza Dél-Budára. A budapesti kerületnek saját TV-csatornája és több helyi médiuma is van. A kerületben igen jó az iskolarendszer, itt található a nagy múltú Árpád Gimnázium, ahol olyan tanárok tanítottak, mint a nemzetközileg is elismert akadémikus Marót Károly. Szintén ebben a budapesti kerületben található az egykori római zenészlányról elnevezett zeneiskola, az Aelia Sabina Zeneiskola is.


A Budapest III. kerületben az eladó házaknak mindössze öt százaléka kerül húszmillió forintnál kevesebbe, mintegy egynegyedüket húsz és ötvenmillió közötti áron kívánják értékesíteni, negyvenöt százalékukat ötven és százmillió közti összegért kínálják, s még a száz- és kétszázmillió közötti ingatlanok aránya is közel húsz százalék. Kétszázmillió felett körülbelül ugyanannyi családi házat kínálnak, mint húszmillió alatt. A következőkben két tipikusnak mondható hirdetést mutatunk be, egyet az ötvenmillió alatti, egyet pedig a százmillió feletti kategóriából.


A III. kerületi Rómaifürdő területén található az a harminckettő és félmillió forintért eladásra kínált ház, mely egy viszonylag kicsi, 380 négyzetméteres telken terül el. A hirdetés alapján az eladó ház igen jó helyen fekszik, közvetlenül a Római üdülőpart szomszédságában. A ház alapterülete hatvankét négyzetméter, két és félszobás, gázfűtéses rendszerű. Az eladó ház két hálószoba és a nappali mellett egy jól felszerelt, jacuzzival ellátott fürdőszobával és különálló konyhával egészül ki. A házat a hirdetés szerint három évvel ezelőtt újították fel, s azóta nem használták. A később bemutatásra kerülő kerületek esetében hasonló paraméterekkel bíró ingatlanokat keresünk, hogy az árak közti különbségekre rávilágíthassunk. A másik kiválasztott III. kerületi eladó családi ház a Csillaghegyi strand közelében fekszik az Aranyhegy lábánál. A mintegy 1000 négyzetméteres telken elterülő gázfűtéses új építésű családi ház 263 négyzetméteres területét 129 millió forintért kínálják eladásra. A kétszintes, hétszobás eladó ház alatti garázsban három gépkocsi fér el, a földszinti amerikai konyhából közelíthető meg az eladó ház kertje, míg az emeleti szobákból egy-egy erkély nyílik.

 

ELADÓ CSALÁDI HÁZ BUDAPEST XVI. KERÜLET A XVI. kerület Budapest egyik legkeletibb területe északról Csömör, keletről pedig Kistarcsa és Nagytarcsa határolja, melyek már nem tartoznak a fővároshoz. A XVI. kerület a fiatalabbak közé tartozik, melyeket 1950. január elsején hoztak létre a frissen a fővároshoz csatolt területekből (egyedül a XXIII. kerület fiatalabb, mely 1994-ben szakadt ki a huszadikból, így az egykori Soroksár nagyközség valamilyen szinten visszanyerte önállóságát. A XVI. kerület Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály és Sashalom egyesítésével, valamint a csömöri Szabadságtelep lecsatolásával jött létre. A XVI. kerület nevezetességei közé tartozott egykoron a szovjet katonai repülőtér (ahonnan Nagy Imre miniszterelnököt Romániába vitték 1956-ban) és a világhírű Ikarus-gyár. A kerület közlekedésében a legfontosabb szereppel a Gödöllői HÉV bír, mely közvetlen kapcsolatot teremt a piros metró Örs vezér téri végállomásával. A XVI. kerületben több igen jó oktatási intézmény van, többek közt itt található a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kara is.


Budapest XVI. kerületben az eladó családi házaknak hét százaléka kerül húszmillió forintnál kevesebbe, közel hetven százalékukat húsz és ötvenmillió közötti áron kívánják értékesíteni. Budapest XVI. kerületében az eladó családi házak fennmaradó egyötödét ötven és százmillió közti összegért kínálják, az ennél drágább eladó családi házak aránya igen alacsony. A száz- és kétszázmillió közötti kategóriába az eladó házak mintegy négy százaléka esik, míg kétszázmillió felett elenyésző számú családi házat kínálnak eladásra. Ebből azt az egyértelmű megállapítást vonhatjuk le, hogy a XVI. kerületben jóval könnyebben talál a potenciális vásároló megfizethető áron családi házat, mint a III. kerületben, a városnak erre a részére kevésbé jellemzőek a luxusvillák, a magas árkategóriába eső ingatlanok. A következőkben két véletlenszerűen kiválasztott eladó házat mutatunk be, hasonló kategóriából, mint a korábban bemutatott Óbuda-békásmegyeri családi házak, azaz egyet az ötvenmillió alatti, egyet pedig a százmillió feletti kategóriából.


Budapest XVI. kerület árpádföldi részén a Gödöllői HÉV vonalának közelében található az a nemrég felújított kiváló műszaki állapotban lévő eladó családi ház, melyet huszonkétmillió forintért kínálnak eladásra. A ház hasznos alapterülete 64 négyzetméter, de ez kiegészül egy negyven négyzetméteres terasszal, és az előszobából megközelíthető harmincegy négyzetméteres pincével. Az eladó családi ház hatvannégy négyzetméterén két normál méretű szoba, egy étkezésre is alkalmas konyha, egy fürdőhelység, valamint egy nagy előszoba található, amelyből az összes többi helység nyílik. Az eladó családi ház fűtéséről a pincében található gázkazán, a meleg vízről a mellette elhelyezkedő gázbojler gondoskodik. A ház közvetlen közelében iskola és óvoda is található, s a HÉV, valamint a 31-es autóbusz megálló mellett a jó közlekedést az M0-ás közelsége is biztosítja. A hasonló paraméterekkel bíró fentebb bemutatott Budapest harmadik kerületi eladó házhoz képest ez a ház mintegy egyharmadával olcsóbb, amelynek elsődleges oka a két ház elhelyezkedése közti különbség, ám ha a vásárló célja elsődlegesen pesti „célpontok” (munkahelyek, stb.) megközelítése, ez a ház még alkalmasabb helyen is fekszik számára, mint az óbudai ingatlan.


A Budapest III. kerületi százmillió feletti ingatlanhoz hasonlóan 129 millió forintért kínálják eladásra a másik kiválasztott XVI. kerületi családi házat. Mint a következőkben látni fogjuk, ugyanazért az összegért a XVI. kerületben egy nagyobb, jobb paraméterekkel bíró ingatlant kínálnak eladásra (a III. kerületihez hasonló kategóriás házakat százmillió forint alatti összegért árulják). A csendes környezetben, az Örs vezér téri metró- és HÉV-végállomástól mindössze tíz percnyi sétára található mintegy 800 négyzetméteres telken elterülő új építésű ház területe négyszáz négyzetméter, amely területen egy hatalmas nappali, hat szoba, két fürdőszoba mellett egy negyven négyzetméteres garázs is található. Az amerikai konyhás, klímával ellátott, erkélyes és teraszos családi ház padlófűtéssel is rendelkezik. Mint láthatjuk, ugyanazon az áron egy hasonló kategóriába eső és hasonló felszereltségű, ámde másfélszer akkora házhoz juthatunk hozzá a XVI. kerületben, mint Óbuda-Békásmegyeren. ;

 

ELADÓ CSALÁDI HÁZAK BUDAPEST XVII. KERÜLET A XVI. kerülettől délkeletre elterülő XVII. kerületben, azaz a Rákosmentén szintén nagyszámú családi házat kínálnak eladásra jelenleg is. Rákosmente Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete, hiszen annak ellenére, hogy Budapest lakossága évtizedek óta folyamatosan drasztikusan csökken, a kerület lakossága folyamatosan növekszik, már túllépte a nyolcvanezret. Budapest XVII. kerületében így a népességnövekedés miatt a korábban kihasználatlan területeken lakóparkok és családi házak épültek, fokozva a kerület kertvárosias jellegét. Rákosmente Budapest legnagyobb kerülete (mintegy huszonötször akkora, mint a legkisebb), és „legtávolabbi” kerülete, hiszen a nulla kilométerkőtől huszonkét kilométerre helyezkedik el a kerület legközelebbi pontja. Rákosmente részben igen magasan fekszik, Rákoskert és Rákoscsaba találkozásánál a házak a Gellért-hegynél is magasabban állnak. Budapest közigazgatási határain belül igen kevés helyen lehet olyan kirándulóhelyeket találni, mint a XVII. kerületben, hiszen itt található például a 27 hektáros Merzse-mocsár, mely természetvédelmi területként háborítatlan élőhelye lehet sok növény- és állatfajnak. Enneka budapesti kerületnek a közlekedését folyamatosan fejlesztik, busszal viszonylag gyorsan és közvetlenül elérhető mind a kék, mind a piros metró, a Keleti pályaudvarról óránként kétszer induló személyvonatok pedig mindössze 15-20 perc alatt elérik a XVII. kerületben található öt (!) vasúti megállóhelyet. A villamos- és HÉV-járatok budapest ezen kerületét elkerülik, azonban a buszközlekedés folyamatos fejlesztése jó kilátások biztosít a Rákosmente számára a közeljövőre. A Budapest XVII. kerület minden részének saját óvodája és általános iskolája van, továbbá három középiskola is működik Rákosmentén. A szórakozást kerületen belül elsősorban az ott található két színház hivatott biztosítani.


A Budapest XVII. kerületben eladásra kínált házaknak a korábban bemutatottaknál jóval nagyobb aránya, összesen több mint húsz százaléka kerül húszmillió forintnál kevesebbe, s több mint hetven százalékukat húsz és ötvenmillió közötti áron kívánják értékesíteni. Ötven és százmillió közti összegért a szomszédos tizenhatodik kerületben a házak húsz százalékát kínálják, ez az arány Rákosmentén mindössze öt és fél százalék, az ennél drágább házak aránya pedig az egy százalékot sem éri el. Míg a harmadik kerületben a kétszázmillió feletti házak aránya is igen jelentős volt, a tizenhetedikben egyetlen ilyen ingatlant sem kínálnak eladásra jelenleg. A Budapest központjától igen távol fekvő, kertvárosi jellegű kerületben tehát nem annyira a fővárosi, sokkal inkább a vidéki nagyvárosok árkategóriái a jellemzők. A következőkben a XVII. kerületből is két véletlenszerűen kiválasztott ingatlant mutatunk be, hasonló kategóriából, mint a korábban bemutatott családi házak, azaz egyet az ötvenmillió alatti, egyet pedig a százmillió feletti kategóriából.


A korábban bemutatott „alsókategóriás” eladó házaknál jóval nagyobb, kilencszáz négyzetméteres telken áll az a családi ház, mely mindössze néhány éve épült Rákoskert és Ecser határán. Az alacsony rezsijű (gáz-cirkó rendszerrel fűtött) két szobás házat mindössze tizenhétmillió forintért kínálja tulajdonosa eladásra. Noha a hatvan négyzetméteres alapterület nem a legnagyobb, a házhoz tartozó tetőtér némi ráfordítással beépíthető, így a hasznos terület akár harminc négyzetméterrel is nagyobb lehet, s az eladó házhoz tartozó melléképület és garázs is több módon hasznosítható. A csendes környezet, a nagy kert, a környező zöldterület és az ingatlan ára egyaránt „falusias” jellegű, amiért cserébe egyedül a belváros távolsága érheti kellemetlenségként a vásárlót. A korábban bemutatott óbudai eladó ház árának mindössze feléért egy hasonló kategóriás, s jóval nagyobb telken fekvő ingatlant kínálnak Rákosmentén.


Kereken százmillió forintért eladó az a közel hatszáz négyzetméteres ikerházat, melynek két házrésze egybenyitható (külön-külön is megvásárolhatóak természetesen ötvenmillió forintért). A rákoshegyi lakóparkban található nyolcszobás ház egy nyolcszáz négyzetméteres telken található kellemes környezetben. Az eladó ház tetőtere beépíthető, pincével és garázzsal is ellátták. A konyha felszereltsége kiváló, a ház új fabútorokkal van berendezve, a fürdőben többek közt jacuzzi is található. A korábban bemutatottaknál tehát harmincmillió forinttal olcsóbban kínálnak Rákosmentén egy azoknál jóval nagyobb házat, így ez is arra mutat, hogy a távolság okozta kellemetlenségekért cserébe nagyságrendekkel olcsóbban juthatnak a vásárlók családi házakhoz a XVII. kerületben. ;

 

ELADÓ CSALÁDI HÁZ BUDAPEST XVIII. KERÜLET A XVIII. kerületben, azaz Pestszentlőrinc-Pestszentimrén található az összes kerület közül a legtöbb eladó családi ház. A kerület lakosainak száma közel százezer fő, legnagyobbrészt családi házas lakókörzetek találhatóak benne, valamint néhány sűrűn beépített lakótelep (köztük a kerület északnyugati szélén a híres-hirhedt Havanna-lakótelep), ám a családi házak szempontjából ez utóbbiak kevésbé érdekesek, hiszen a lakótelepek főleg a kerületnek a városközponthoz közelibb részén találhatóak, távol a kertvárosias részektől. A kerületben található a Ferihegyi repülőtér is. A kerület sok általános iskolája mellett hat középiskola is található itt, valamint a speciálisan az ének-zenei nevelésnek szentelt Dohnányi Ernő Zeneiskola is vonzerő lehet azok számára, akik a házvásárlás helyének kiválasztásakor fontos szempontnak tekintik gyermekeik iskoláztatási lehetőségeit. A közlekedési lehetőségeket elsősorban a repülőtéri járatok határozzák meg, a Ferihegyi vasútállomásról a város felé induló vonatokkal igen gyorsan el lehet jutni város szívébe, a Nyugati Pályaudvarra.


A Pestszentlőrinc-Pestszentimrén eladásra kínált házaknak a XVII. kerülethez hasonlóan mintegy húsz százaléka kerül húszmillió forintnál kevesebbe, s körülbelül hetven százalékukat kívánják húsz és ötvenmillió közötti áron értékesíteni. Ötven és százmillió közti összegért a tizenhatodik kerülethez képest kevesebb, Rákosmentéhez képest viszont több családi házat kívánnak eladni, mintegy tíz százalékot. A százmillió forint feletti házak aránya az egy százalékot sem éri el. Arra a megállapításra juthatunk tehát, hogy a tizennyolcadik kerületben a tőle északra fekvő tizenhetedikhez igencsak hasonlóak az ingatlanviszonyok, sőt szinte teljesen megegyeznek azzal. A következőkben a XVIII. kerületből is bemutatunk két családi házat, egyet az ötvenmillió alatti, egyet pedig a százmillió feletti kategóriából.


A Tinódi utcában a villamosmegállóhoz közel kínálnak eladásra egy hatvan négyzetméteres kétszobás családi házat, mely két másik ingatlannal együtt egy ezer négyzetméteres közös kerttel rendelkezik. Az udvar rendezett, a ház nemrég lett felújítva, s természetesen egyedi fűtéses. Mivel a ház igen magas belmagassággal rendelkezik, a hasznos terület galériázással bővíthető, s a tetőtér is beépíthető. Noha a teljesen saját telek hiánya egyértelmű hátrányt jelent a korábban bemutatott „alsó kategóriás” házakhoz képest, ezért komoly kárpótlást jelenthet az ingatlan roppant alacsony ára, hiszen mindössze tizenkét és fél millió forintért kívánják azt eladni.


A másik kiválasztott ingatlant a korábban bemutatottakhoz hasonló áron, százharmincötmillió forintért kínálják eladásra Pestszentlőrincen. A frissen átadott háromszintes, 1050 négyzetméteres ház egy ezerkétszáz négyzetméteres telken található, a tágas belső tereket hatalmas teraszok egészítik ki. Az ötszobás épület mindhárom hálószobájához külön fürdőszoba tartozik, a ház extráit pedig szinte lehetetlen egytől-egyig felsorolni, hiszen többek közt borospince, fitnessterem, télikert és fejlett hőszigetelés is a birtokába jut annak, aki ezt az ingatlant választja. A konklúzió magától értetődik: ugyanazért az árért, mint két korábban bemutatott ingatlané, minden eddig tárgyaltnál nagyobb és jobban felszerelt házhoz lehet hozzájutni a XVIII. kerületben. ;

 

ELADÓ CSALÁDI HÁZAK BUDAPEST II. KERÜLETBEN A legnagyobb családi ház-kínálattal rendelkező budapesti kerületek után okvetlenül érdemes még szót ejteni a II. kerületről, ahol többek közt a Rózsadomb is található, melynek neve összeforrt a luxusvillákkal, fényűző családi házakkal. A négyzetméterárak az ország legmagasabbjai közé tartoznak, mintegy félmillió forintnál kezdődnek, az üres telkek pedig szintén borzasztóan drágák. Budapest ezen kerületének Hűvösvölgy utáni része amerikai stílusú, nemrégiben beépített kertvárosi terület. A II. kerület lakóinak túlnyomó része a rendszerváltás óta települt be, s jelentős a külföldi népesség is, többek közt a sok nagykövetség és konzulátus jelenléte miatt, akiknek kiszolgálására idegen nyelvű magániskolák nyíltak, melyet gazdag magyar családok is igénybe vesznek. Budapest II. kerületében kiválóak a közlekedési lehetőségek, a Moszkva térről a piros metró mellett a nagykörúti 4-6-os villamos biztosítja az eljutást a város legfontosabb területeire, továbbá a Móricz Zsigmond körtérre egy gyorsabb eljutást biztosíthat a Budát észak-déli irányba átszelő 61-es villamos, mely a Hűvösvölgyről indul. A kerületben sok óvoda és általános iskola mellett hat gimnázium is működik, valamint itt van az oxfordi egyetem budapesti kihelyezett tagozatának, az International Business Schoolnak a központja.


Budapest II. kerületben szinte lehetetlen húszmillió forintnál olcsóbb eladó házat találni, hiszen a meghirdetett ingatlanoknak mindössze egyetlen százalékát kínálják eladásra húszmillió forint alatt. Szemben a más budapesti kerületekben tapasztalt hetven százalékkal, itt csupán az eladó családi házak mintegy tizenöt százalékához juthatunk hozzá húsz és ötvenmillió forint közötti áron. Az eladó családi házak mintegy negyvenöt százalékát ötven és százmillió forint közti összegért kínálják, s az ennél drágább házak aránya is igen magas. A száz- és kétszázmillió közötti kategóriába az eladó házaknak körülbelül harminc százaléka esik, s kétszázmillió, sőt akár félmilliárd forint felett is kínálnak a kerületben családi házakat eladásra.


A Tinódi utcában a villamosmegállóhoz közel kínálnak eladásra egy hatvan négyzetméteres kétszobás családi házat, mely két másik ingatlannal együtt egy ezer négyzetméteres közös kerttel rendelkezik. Az udvar rendezett, a ház nemrég lett felújítva, s természetesen egyedi fűtéses. Mivel a ház igen magas belmagassággal rendelkezik, a hasznos terület galériázással bővíthető, s a tetőtér is beépíthető. Noha a teljesen saját telek hiánya egyértelmű hátrányt jelent a korábban bemutatott „alsó kategóriás” házakhoz képest, ezért komoly kárpótlást jelenthet az ingatlan roppant alacsony ára, hiszen mindössze tizenkét és fél millió forintért kívánják azt eladni.


Mint az elmondottakból kitűnik a budapesti családi ház-kínálat szerfelett változatos, s a különböző kerületek közt elképesztő különbségek mutatkozhatnak. Az észak-budai területen alapvetően a drágább ingatlanok a jellemzőek, míg, akiknek az anyagi helyzete szűkebb lehetőségeket enged meg, azok számára a pesti kerületek kínálata felelhet meg elsősorban. ;Eladó családi házak Budapest III. kerület (Óbuda) >>>
Eladó családi ház Budapest XVI. kerületben >>>
Eladó családi házak Budapest XVII. kerületben >>>
Eladó családi házak Budapest XVIII. kerületben >>>
Eladó családi házak Budapest II. kerületben >>>