ELADÓ CSALÁDI HÁZAK PÉCSEN:
MIT KAPUNK A PÉNZÜNKÉRT PÉCSEN?

 


elado_csaladi_hazak_pecsen

Amennyiben valaki Pécsen kíván letelepedni, s házat kíván vásárolni a városban, a legszélesebb körű választási lehetőségeket természetesen a lakások terén élvezheti, legyen szó akár panel-, akár tégla-, akár új építésű lakásról. Az eladó családi házak tekintében a kínálat jóval szűkebb, ám ennek ellenére mindenki megtalálhatja a neki megfelelő házat a kellő idő ráfordításával. A következőkben eladó családi házak Pécsen történő vásárláshoz kívánunk támpontokat nyújtani.Eladó családi Pécs >>>
Eladó családi házak Pécsett Eladó családi házak Budapest XVIII. kerületben Eladó családi házak Budapest II. kerületben

ELADÓ CSALÁDI HÁZAK PÉCSEN: A KÍNÁLAT Az eladó családi házak kínálata Pécsen minden tekintetben igen változatos. A négyzetméterárakat megfigyelve azt láthatjuk, hogy ez az érték a százezer forinttól egészen a félmillióig terjed, amit döntő többségben a ház elhelyezkedése és állapota határoz meg eladó házak esetében Pécsen. Ha a területét vesszük figyelembe, az eladó házak Pécsen körülbelül egyharmada száz négyzetméternél kisebb, körülbelül ugyanennyi házat találhatunk száz és százötven négyzetméter közt, a házak mintegy negyedrésze százötven és kétszáz négyzetméter közötti, s a kétszáz és háromszáz négyzetméter közti területű eladó házak aránya Pécsen is igen magas. Háromszáz négyzetméter felett a házaknak kevesebb mint négy százalékát teszik ki az eladó házaknak Pécsen a hirdetések alapján.


ELADÓ HÁZAK ÁRAI PÉCSEN Talán a területnél is fontosabb kérdés, és jobban jellemzi az eladó házak Pécsen érvényesülő paramétereit az ár kérdése. A eladó házaknak Pécsen igen csekély részét, kevesebb mint tíz százalékát kínálják eladásra tízmillió forintnál olcsóbban, ám a tíz- és húszmillió között árult családi házak aránya Pécsen már lényegesen magasabb, a teljes kínálat mintegy harminc százaléka. Az eladó házaknak Pécsen döntő többségét, körülbelül hatvan százalékát húsz- és ötvenmillió közötti áron kívánják értékesíteni, míg körülbelül tíz százalékukért ötven-, vagy akár százmillió forint feletti összeget is ki kell fizetni. A következőkben véletlenszerűen kiválasztott Pécsen található eladó családi házakat mutatunk be, melyek segítségével az érdeklődők képet kaphatnak arról, hogy milyen lehetőségeik vannak, ha Pécsen kívánnak eladó házat vásárolni.


KIS HÁZ ELÉRHETŐ ÁRON A BELVÁROS SZÍVÉBEN PÉCSEN Az első kiválasztott a Pécsen eladásra kínált házak közül egy igen extrém esetet mutat be, hiszen a Belváros szívében helyezkedik el, mindössze néhány perc sétára a város legfontosabb pontjaitól, a történelmi belváros nevezetességeitől. A helyhez képest meglepően olcsón, nyolcmillió-háromszázezer forintért hirdették meg ezt a házat, ám az alacsony árnak elégséges magyarázata lehet a ház mérete, hiszen mindössze harminc négyzetméter alapterületű a Pécsen található eladó ház. Az eladó ház alapterületének mintegy felét foglalja el az egyetlen nagyszoba, a fennmaradó részen egy étkezős konyha, egy kicsiny előtér és a fürdőhelység osztozik. Ez az eladó ház igen jó állapotban van, s habár a belső tér valóban igen kicsi, ezért némileg kárpótolhatja az ide költözőket a hatszáz négyzetméteres telek. Az ilyen típusú eladó házak Pécsen is alacsony áruk és kiváló elhelyezkedésük miatt jó választás lehetnek egy fiatal párnak, átmenetileg akár egy kicsiny gyerekkel is.


FELÚJÍTÁSRA SZORULÓ ELADÓ HÁZAK PÉCSEN ALACSONY ÁRON A következő bemutatásra kerülő a Pécsen eladó családi házak közül elsődlegesen olyan vásárlók figyelmét keltheti fel, akiknek anyagi lehetőségei korlátozottak, s inkább egy kevéssé jó állapotban lévő, a későbbiekben felújítandó ingatlant kívánnak vásárolni. Ez az eladó ház Pécsen, az egyik külvárosban, Szabolcsban, a Komlói út közelében fekszik. Az eladó ház hatvanöt négyzetméteres kétszobás családi ház, melyet mindössze három és félmillió forintért kínálnak eladásra. A kétszázhatvanöt négyzetméteres telken álló, egy tíz négyzetméteres melléképülettel rendelkező eladó ház mind kívül mind belül igen rossz állapotban van, bizonyos munkálatokra akár a beköltözés előtt is szükség lehet vele kapcsolatban. Az ilyen típusú eladó házak esetében előny lehet a rendkívül alacsony ár, ami azt jelenti, hogy a megvásárlás után esedékes felújítások költségeit figyelembe véve is igen olcsón juthat Pécs belterületén egy háromfős család számára megfelelő házhoz az, aki ezt az ingatlant választja.


BE NEM FEJEZETT ÖTSZOBÁS HÁZ KIVÁLÓ ÁRON Szintén magára kell vállalnia a beköltözés előtti munkálatok terhét is annak a vásárlónak, aki a következő ingatlant vásárolja meg. Pécs egyik külterületén, Nagyárpádon található az az új építésű, ám befejezésre váró ház, melynek legfőbb vonzereje nagy alapterülete mellett viszonylag alacsony ára lehet. Az eladó házakra Pécsen is jellemző, hogy befejezetlenség esetén alacsonyabb vételár melet vásárolhatók meg. A vizsgált száz négyzetméteres, ötszobás házat mindössze kilenc és félmillió forintért árulják, ám ehhez az összeghez még hozzájárul a ház befejezésének (festés, stb.) költsége. Az amerikai konyhás nappali mellett négy egyforma méretű szoba alkotja ezt az eladó házat Pécsen, melyek közül három külön bejárattal bír, a belső pedig egy másik szobából nyílik. A házhoz egy negyven négyzetméteres szuterén, valamint egy pince is tartozik. Gyermekekkel ideköltözni kívánó pároknak nagy előnyt jelenthet a közel ezer négyzetméteres kert, mely a házhoz tartozik, valamint a falusias környezet, mely abból fakad, hogy Nagyárpád 1955-ig önálló falu volt. Az ilyen típusú eladó családi házak Pécsen elsősorban azoknak az érdeklődését kelthetik fel elsősorban, akik számára nem jelent akadályt, hogy az ingatlan megvásárlása és a beköltözés közt némivel hosszabb időnek kell eltelnie a felújítások (illetve jelen esetben a ház befejezése) miatt.Cikkünk további részei:
Eladó ház Pécs: Belváros tövében és külvárosban >>>
Eladó családi házak Pécsett: Makár hegy és Mecsekoldal >>> ; ; ;